2019 Gonet-Medeville Cuvée Athénaïs Ambonnay

Beskrivelse

A superb Coteaux Champenois from the Ambonnay terroir, made from very fine Pinot Noir grapes, worthy of the finest Burgundy crus. (Gault&Millau, 95/100 for 2019-årgangen)

Champagne har også en AOC, der hedder Coteaux Championnais, som dækker den meget lille produktion af vin uden bobler, der er i distriktet. Og da prisen er høj og afsætningen er stor på boblerne, er der ikke mange huse, der fremstiller dem. Men klimaet, traditionen for Pinot Noir og Chardonnay og den høje kvalitet i Champagne giver utroligt spændende vine for dem, der sætter pris på stor Bourgogne.

Gonet-Medevilles Grand Cru Pinot Noir-marker ligger i kommunen Ambonnay og består af vinstokke fra 1905 – og de bliver så til deres Cuvee Athennais, som her endda er i en blændende årgang 2019. Og det er vildt! Jeg har haft den med på nogle danske Michelinrestauranter, hvor de har smagt den blindt. Alle har sagt at det her, det er kæmpestor Grand Cru Bourgogne fra allerøverste hylde. Hvis man nørder lidt ved det, så synes jeg, at vi er i samme stil som en af mine yndlingsproducenter, nemlig Domaine Ponsot, hvis man tager deres topvine, som jo altså ligger fra 2-3000 kr. flasken. Det er en intens, mørk, saftig vin, der oser af røde bær og intensitet, og hvor man tænker “Wow, det er vildt!”. Det er unikt, og det er noget, der bliver produceret helt ekstremt lidt af, kun 4 fade om året. Vi får 50-60 flasker, og dem får I så mulighed for at købe. Kan ligge op til 10 år, men det smager hylende godt lige nu. Det er noget, man skal smage én gang i sit liv, og gerne flere gange!

Kategorier ,

Pris 

599,00 kr.

-
+

Årgang:

2019

Drue:

100% Pinot Noir

Land:

Frankrig

Område:

Champagne Coteaux Championnais

Årgang:

2019

Drue:

100% Pinot Noir

Land:

Frankrig

Område:

Champagne Coteaux Championnais